بیوپسی
بیوپسی نوعی روش تشخیصی در سرطان سینه است که جراح سینه از بافت سینه نمونه برداری می نماید. بافت های تخلیه شده از طریق پزشک به آزمایشگاه بافت شناسی ( پاتولوژی ) ارسال می شود. این بافت ها با میکروسکوپ بررسی می شوند. در صورت بروز بیماری های احتمالی به پزشک اطلاع داده می شود.
چه زمانی بیوپسی انجام می شود ؟
هنگامی که نتیجه های حاصل از تصویربرداری سینه ها ، معاینه های پستان توسط پزشک و آزمایش های روتین مشکوک و غیر طبیعی به نظر برسند، بیوپسی انجام می شود.
بیوپسی به معنای نمونه برداری از بافت ها می باشد.
بیوپسی به سه روش انجام خواهد شد :
- بیوپسی از طریق سوزن Needle biopsy
در این روش، پوست بیمار به صورت موضعی، بی حس می شود. سوزن ظریف که اتصال به سرنگی دارد، از طریق پوست به سمت عضو مورد نظر هدایت می شود و تکه ای از بافت جدا شده را بیرون می کشد.
در بیوپسی سینه چنان چه توده یک کیست معمولی باشد، بعد از تخلیه مایع، اثری از کیست باقی نخواهد ماند و مایع خارج شده از سینه نیز خونی نیست. ( این توده یک توده معمولی پستانی می باشد. )
در صورتی که مایع تخلیه شده خونی باشد، جهت بررسی های تکمیلی به آزمایشگاه ارسال خواهد شد.
در صورتی که محل توده را به راحتی نتوان لمس کرد، ابتدا به وسیله ی سونوگرافی محل توده مشخص می گردد و سپس از راه مانتیتورینگ اسپیراسیون ( مکش ) انجام خواهد شد.
- نمونه برداری بافتی از طریق سوزن Core needle Biopsy
در این روش مانند روش قبل از سوزن استفاده می شود با این تفاوت که قطر این سوزن ها بیشتر بوده و بخشی از نسج سینه ( نه فقط تعدای سلول ) تخلیه و مورد آزمایش و بررسی قرار می گیرد.
این روش جایگزینی مناسب برای جراحی به منظور گرفتن نمونه بوده و از طریق آن می توان تشخیصی قطعی اتخاذ نمود.
لازم به ذکر است در این روش کل توده تخلیه نشده و تنها بخشی از بافت با هدف نمونه برداری تشخیصی انجام می گیرد.
مهم ترین حسنی که این روش دارد این است که در آن پیش از جراحی و شکافتن سینه می توان مرحله بیماری را تشخیص داد و مرحله های مر بوط به درمان را نیز مشخص نمود.
- نمونه برداری به روش جراحی
جراحی آخرین روش و آخرین گزینه خواهد بود. در طی جراحی با ایجاد برشی کوچک بخشی یا تمام توده برداشته خواهد شد.
BCPI درمان قطعی سرطان ( سرطان سینه )