عوامل خطر در سرطان پستان
عوامل خطر در سرطان پستان
عوامل خطر در سرطان پستان : سرطان پستان از شايعترين سرطان در زنان در كل جهان به شمار می آید . طبق آمار سازمان بهداشت جهانی ، ميزان بروز اين بيماری رو به افزايش می باشد .
اگر چه هنوز دلیل مشخصی برای اين بيماری تشخیص داده نشده است ، ولی به نظر می آید كه در بعضی از زنان ، امکان مبتلا شدن به اين بيماری بيشتر است .
عوامل خطر شناخته شده برای سرطان پستان عبارتند از : سابقه فاميلی ابتلا به سرطان سینه در اقوام درجه اول ، عوامل دوره باروری نظیر بلوغ زودرس ، يائسگی ديررس ، سن اولين زايمان بيشتر از 30 سال زايمان نكردن ، عدم شيردهی ، عوامل اجتماعي اقتصادی ، چاقی پس از يائسگی و مصرف چربی زياد ، تابش اشعه به قفسه پستان و برخی از بيماری های خوش خيم پستان . در این مقاله به بررسی عوامل خطر در سرطان پستان نیز میپردازیم .
عوامل خطر در سرطان پستان چیست ؟
دارا بودن هر يک از عوامل فوق ، به معنی ابتلای قطعی به سرطان پستان نمی باشد بلكه مفهوم آن اين است كه فرد اندكی بيشتر از جمعيت زنان عادی (فاقد عوامل خطر) در معرض خطر ابتلا به اين بيماری باشد لذا باید تحت نظر پزشک از برنامههای تشخيص زودرس استفاده كند .
سابقه فاميلی ابتلا به سرطان پستان
از میان فاكتورهای شناخته شده تاثرگذار بر افزايش احتمال خطر ابتلا به سرطان پستان، سابقه فاميلی از مهمترين عوامل به شمار می آید .
در حدود. 5 الی 10% از سرطانهای پستان در زمينه سابقه فاميلي ايجاد ميشوند و تخمين زده ميشود كه. 20 الی 30% از خانمهای مبتلا به سرطان پستان ، حداقل يكی از بستگان درجه اولشان مبتلا به سرطان پستان بوده است .
طبق مطالعات پزشكی ثابت شده است كه در خانمهايی كه وابستگان درجه اول آنها نظیر مادر ، خواهر ، دختر مبتلا به سرطان پستان بودهاند ، خطر ابتلا به اين بيماری در سنين پايينتری وجود دارد و سرطان پستان دو طرفه در آنها شايعتر می باشد .
از سوی ديگر خانمهايي كه در سنين پايينترس دچار سرطان پستان ميشوند ، وابستگان درجه اول و دوم آنها در معرض خطر بالاتری از ابتلا به سرطان پستان قرار دارند . از مشخصات سرطان پستان با زمينه فاميلي ، شروع بيماری در سنين پايين ، ميزان بالای بروز بيماری به صورت دو طرفه و همراهی سرطان پستان با سرطانهای اعضای ديگر مثل تخمدان است.
BCPI درمان قطعی سرطان ( سرطان سینه )