01 مه

آناتومی پستان

آناتومی پستان

پیش از آن که به خواهیم به شرح بیماری های خو ش  خیم پستان و سرطان سینه بپردازیم ، بهتر آن است تا در ابتدا با آناتومی پستان آشنا بشویم .

آناتومی پستان

سینه در حقیقت نوعی ده ی عرق است که تغییر شکل یافته است . غده های پستان در مرحله ای غیر فعال به سر می برند و فقط در دوران بارداری و شیردهی فعالیت می کنند . ساختار اصلی سینه ، بافت چربی و ارتجاعی است که از رشته های الاستیک تشکیل شده است .

هر یک از پستان ها از 15 الی 20 بخش تشکیل شده که لوب نامیده شده است . این لوب ها شبیه گلبرگ های گل مینا هستند ، که در کنار یکدیگر قرار گرفته اند . هر یک از این لوب ها از لوبول های کوچک تری تشکیل شده است که ، شیر در آن جا ساخته می شود .

در میان اجزای سینه شیار هایی به نام داکت یا مجرا وجود دارد که ، به مرکز نوک پستان در قسمت تیره رنگ پوست آن یعنی آرئولا منتهی می گردد . فضای باقی مانده ی بین مجرا و لوبول ها را چر پر کرده است . سایز هر یک از سینه ها بستگی به مقدار چربی موجود در آن وابسته است .

عامل هایی مثل بارداری ، کاهش یا افزایش وزن منجر می گردد تا پوست دچار کشیدگی شده و در نهایت باعث افتادگی سینه بشود .

سینه های نا متقارن ( کوچک یا بزرگ بودن یکی از سینه ها و یا افتادگی کمتر و بیشتر یکی از آن ها ) در بین خانم ها امری طبیعی و انکار ناپذیر است .

آناتومی پستان چگونه است ؟

سایز سینه در بانوان متفاوت است . برای مثال ممکن است خانمی سینه اش بسیار کوچک باشد ولی به راحتی شیر به نوزاد خود بدهد ، اما فردی که سینه اش بسیار بزرگ است این حالت را نداشته و در ناحیه ستون فقرات نیز دچار درد هایی باشد .

مورد دیگر این که فرم ظاهر پستان در بانوان با یک دیگر متفاوت است ، برای مثال فاصله ی بین دو سینه ، رنگ و فرم و اندازه ی هاله دور نوک سینه ( آرئولا ) در برخی بزرگ و پر رنگ و در برخی دیگر کوچک و روشن تر است .

از هورمون های موثر در آناتومی پستان می توان پرولاکتین را نام برد . پرولاکتین از قسمت پیشین غده ی هیپوفیز ترشح می شود و عامل تحریک تولید شیر است . اکسی توسین در پاسخ به محرک مکش نوزاد ، در خروج شیر از پستان مادر اثر گذار است .

آناتومی پستان

در حالت کلی و اصولی تحریکات هورمونی باعث می شود تا رشد مجاری و بافت آرئولا و نیز بافت چربی و در نهایت حجم پستان افزایش بیابد .

نوک پستان ها و ناحیه اطرافش بزرگ تر می شود و نسبت به لمس و تحریکات خارجی حساس تر می شود . در زمان قاعدگی در خانم ها سینه ها بسیار تحت تاثیر هورمون های جنسی تغییرات خاصی پیدا می کند و این تغییرات در هر یک از خانم ها متفاوت است . افزایش حجم پستان ، بروز ورم و درد از جمله ی این تغییر ها به حساب می رود  .

این علائم پس از گذشت چند روز از شروع پریود در بانوان کاملاً از بین می رود . در دوران بارداری اندازه سینه ها تحت تاثیر هورمون پروژسترون به میزان قابل توجهی افزایش می یابد .

آناتومی پستانها

نوک پستان ها و نواحی پیرامون آن نیز بزرگ تر می شود و رنگدانه های آن نیز افزایش می یابد . این مکانیسم ، چربی پستان ها را جایگزین کرده و آن ها را برای تولید شیر در مرحله ی نهایی بارداری آماده خواهد ساخت .

دقیقاً بعد از زایمان ، شیر در پستان های مادر ساخته می شود و پس از تمام شدن دوران شیردهی ، به حالت زمان شروع بارداری باز می گردد . در دوران یائسگی نیز هر چند ممکن است تا فرم سینه ها تغییر چندانی پیدا نکند ، اما بخش عمده ای از ساختار مخصوص تولید شیر با چربی جای گزین می گردد .

در هر حال باید گفت پستان های خانم ها فقط در دوران بارداری وی ، فرم قطعی و نهایی خود را می گیرند .

با در نطر داشتن این که اصلی ترین هدف از وجود سینه ها ، نقش مهم پستان در تولید شیر ، برای شیر دهی به نوزاد است ، ولی فقط دوره کوتاهی از عمر بانوان را تشکیل داده و با نقش زیبایی شناختی آن ها در کیفیت زندگی او به هیچ عنوان قابل مقایسه نخواهد بود .

از آن جایی که پستان ها در بانوان نشان اصلی مونث بودن می باشد ، رضایت وی از فرم سینه ها در هویت خانم ها و ابراز وجود وی تاثیر بسزایی دارد . مراقبت و توجه به سینه ها قسمتی از زیبایی یک خانم بوده در بهبود وضعیت روحیه اش اثر گذار خواهد بود .

سینه ها می توانند به شکل گلابی و یا سیب باشند . زیبایی پستان ها در بانوان در چگونگی بها دادن یک خانم به سینه هایش است . هر شکلی از سینه زیبایی منحصر به فرد خود را دارا است و صد البته در نظر نظاره گر آن زیبا می باشد .

BCPI  درمان قطعی سرطان ( سرطان سینه , آناتومی پستان )

درباره نویسنده

bcpi
سرطان سینه ، از بیماری های قدیمی و شایع در بانوان است . تومور های سینه برای بار اول در 3000 سال پیش از میلاد ، به وسیله ی مصریان وصف شد . در علوم پزشکی قدیم ، مطالعات بسیاری در برخی از کشور ها نظیر هند ، یونان ، روم ، ایران و چین ، در رابطه با دلایل ابتلا به سرطان پستان ، پیشگیری و در مان آن صورت گرفته بود ، پس از آن نیز گزارش ها و بررسی ها درباره این بیماری ،در قرون وسطی و حال حاضر ادامه دارد .

پاسخ

3 − یک =