29 جولای

ترشحات پستان

ترشحات پستان

ترشحات پستان ، با این که به طور معمول خوش خیم هستند ، اما در برخی از بانوان باعث می شود تا فرد دچار ترس از سرطان سینه و اضطراب گردد. تقریباً 50 درصد از خانم ها زمانی که نوک سینه شان را فشار بدهند ، ترشح از نوک سینه خواهند داشت ، اما این که این ترشح از علائم سرطان پستان است یا خیر ، نیاز به بررسی های پزشکی دارد ، که البته باید گفت 95 درصد این ترشحات خوش خیم بوده و جای نگرانی ندارد .

ترشحات پستان

اگر ترشح پستان دارید باید به نکات زیر توجه نمایید :

  • رنگ و نوع ترشحات پستان باید بررسی شود . ( ترشح شیری ، آبکی ، عفونی ، خونی ، چرکی و … )
  • هر دو پستان ترشح دارد یا یکی از آن دو
  • مایع خود به خود خارج می شود یا با فشار دادن سینه
  • سن بیمار
  • آیا در سینه توده ای هم لمس می شود .
  • ارزیابی هورمونی ( بارداری ، شیر دهی یا مصرف دارو )

انواع ترشح :

ترشح شیری

زمانی که یک خانم در سنین باروری باشد ، معمولاً نا خود آگاه ترشح از هر دو سینه دارد . افزایش پرولاکتین منجر می گردد تا فرد ترشح داشته باشد . سطح پرولاکتین موجود در خون ، در اواخر دوران بارداری و در دوران شیردهی در مادر افزایش یافته و سبب می گردد تا شیر تولید بشود .

لازم به ذکر است افزایش پرولاکتین خون در افراد دلایل دیگری نیز می تواند داشته باشد ، از جمله  ضربه به قفسه پستان ، مصرف برخی دارو ها مانند بعضی از آرام بخش ها ، قرص های ضد بارداری و پایین آورنده فشار خون .

تذکر :

در بعضی از خانم ها ترشح شیر از پستان ها ، ممکن است تا دو سال پس از پایان دوران شیر دهی نیز ادامه داشته باشد .

ترشحات پستان 2

 

2- ترشحات خونی

ترشح خونی از نوک سینه ، از انواع مهم ترشحات پستان به شمار می رود که در ارزیابی سرطان پستان حائز اهمیت می باشد .  البته باید گفت ترشحات خونی در بیشتر مواقع به دلیل بیماری های خوش خیم بروز کرده است ، ولی بیشتر از دیگر ترشحات با سرطان همراه است . همین امر موجب می شود تا لازم باشد که بررسی های دقیق انجام بشود .

اگر که ترشح سینه ی فرد صورتی یا قرمز رنگ باشد ، لازم است تا اول معلوم بشود که این نوع ترشح خونی است یا خیر !  پس از آن باید از بیمار شرح حال گرفت و معاینه ی کامل انجام بشود .

ترشحات خونی که به صورت خود به خودی از مجاری سینه بیرون بیایند و با توده همراه باشد ، و در بالای چهل سالگی اتفاق بیفتد و از یک پستان خارج بشود ، لازم است تا مورد بررسی های دقیق تری قرار بگیرد .

ترشحات خونی یا خونابه ای در آخر دوره ی بارداری و شیردهی نیز ممکن است مشاهده بشود ، در این مواقع معمولاً بروز ترشحات خونی ، افزایش عروق در بافت پستان در این دوران است و غالباً کمی پس از زایمان از بین می رود . در این صورت چنانچه توده ای در سینه لمس نشود ،نیازی به بررسی و اقدامات درمانی نیست .

4- ترشحات آبکی

ترشحاتی که رقیق و شفاف باشد ، پس از ترشحات خونی ، مهم است ولازم است تا بررسی شود .

5- ترشحات چرکی :

ترشحات چرکی ، در حالت عادی در اثر عفونت اتفاق می افتد و در بیشتر موارد یک طرفه و به همراه علائم التهابی نظیر قرمز و درد و سفتی سینه است . در معاینه ی بانوان  به طور معمول این نوع ترشح از چند مجرا خارج می گردد . بیشتر عفونت های مجاری پستان در دوران شیردهی اتفاق می افتد ، لذا بیشتر در سنین باروری رویت می گردد اما امکان این که در دوران یائسگی هم بروز کند ، وجود دارد . ( ترشحات پستان )

عفونت پستان را باید درمان های آنتی بیوتیکی آغاز نمود و اگر آبسه در پستان ایجاد شود لازم است تا تخلیه گردد . در صورتی که در این مرحله از درمان بهبودی حاصل نشد ، باید بررسی های بیشتر نظیر نمونه برداری از ناحیه آبسه تخلیه شده ، انجام بشود .

ترشحات رنگی

گاهی ترشحات پستان ، از چند مجرا خارج شده و غالباً دو طرفه هستند و به رنگی زرد ، سفید ، خاکستری ، آبی و یا قهوه ای می باشند . گاهی نیز این ترشحات یک طرفه هستند . گاهی همراه با سوزش و خارش می باشند ، ولی نیازی به اقدام درمانی خاص نیست ، چرا که معمولاً نشانه ی اتساع پستان می باشند . منظور از اتساع پستان ( گشاد شدن مجاری پستان در اثر افزایش سن می باشد .

ترشحات فیزیولوژیک و طبیعی

در اثر فشار دادن پستان ، میان دو انگشت در 60 درصد از بانوانی که در دوران شیردهی نیستند ، مقدار مختصری ، مایع به رنگ های فوق الذکر خارج می گردد ، که آن نیز طبیعی است . معمولاً پس از استحمام و دستکاری شدن نوک سینه خارج می گردد ، که خروج آن ها تحت فشار و از چند مجرا می باشد .

این ترشحات به طور معمول خونی نیست . همچنین در بانوانی که از داروهای آرام بخش و ضد بارداری استفاده می نمایند ، بیشتر اتفاق می افتد . در دوران یائسگی نیز این نوع نرشح طبیعی است . به طور کلی ترشحات فیزیولوژیک نیازی به درمان ندارد .

اقدامات تشخیصی در ترشحات نوک پستان

معاینات بالینی ، ماموگرافی ، سونوگرافی ، آزمایش ترشحات برای بررسی خوش خیم یا بد خیم بودن

معاینه دقیق بالینی و ماموگرافی با ارزش ترین روش های ارزیابی و بررسی می باشند . چنانچه  توده ای لمس بشود ، نمونه برداری از توده نیز الزامی می باشد .

ترشح نوک سینه در موارد ذیل دارای اهمیت است :

  • خونی باشد.
  • یک طرفه باشد.
  • خود به خودی و بدون دستکاری سینه یا دوشیدن آن اتفاق بیفتد.
  • در سن بالا رخ دهد.

عفونت پستان

عفونت پستان در دوران شیردهی

التهاب و عفونت پستان در دوران شیردهی شایع است که امروزه با مصرف آنتی بیوتیک ها میزان بروز این عفونت کاهش یافت است.

در دوران شیردهی باید با مراقبت های مناسب از پر شدن شیر در پستان می توان از خراش های نوک پستان جلوگیری نمود.

عامل میکروبی شایع در بروز عفونت های پستان نوعی باکتری که از طریق خارش نوک پستان وارد بافت سینه می گردد و در مراحل اولیه عفونت محدود به قسمت کوچکی از سینه است اما با پیشرفت بیماری نوحی دیگر پستان را نیز درگیر خواهد کرد.

عفونت پستان در دوران غیر شیردهی

این نوع عفونت در سن های بالاتری اتفاق می افتد که به دو دسته عفونت های قسمت مرکزی پستان و اطراف هاله سینه و مورد دیگر عفونت های قسمت های محیطی پستان تقسیم می شود.

عفونت های قسمت مرکزی پستان

در این نوع عفونت پستان مجاری شیری در زیر هاله پستان درگیر عفونت می شوند که بیشتر در سنین بارداری دیده می شود.

عفونت های قسمت محیطی پستان

این نوع از عفونت یا آبسه نسبت به مورد قبلی شیوع کمتری دارد و در سنین بالا اتفاق می افتد و خانم های یائسه به صورت ناگهانی و اتفاقی با این بیماری مواجه می شوند و علت بروز آن مشخص نمی باشد.

چقدر از نحوه شکل گیری سرطان میدانید ؟؟؟

تفاوت یک سلول طبیعی و یک سلول سرطانی



BCPI  درمان قطعی سرطان

( سرطان سینه , آناتومی پستان ، درد پستان )

درباره نویسنده

bcpi
سرطان سینه ، از بیماری های قدیمی و شایع در بانوان است . تومور های سینه برای بار اول در 3000 سال پیش از میلاد ، به وسیله ی مصریان وصف شد . در علوم پزشکی قدیم ، مطالعات بسیاری در برخی از کشور ها نظیر هند ، یونان ، روم ، ایران و چین ، در رابطه با دلایل ابتلا به سرطان پستان ، پیشگیری و در مان آن صورت گرفته بود ، پس از آن نیز گزارش ها و بررسی ها درباره این بیماری ،در قرون وسطی و حال حاضر ادامه دارد .

پاسخ

ده + سیزده =