20 دسامبر

پرسش و پاسخ سرطان سینه

پرسش و پاسخ سرطان سینه

پرسش و پاسخ سرطان سینه : سرطان پستان یکی از بیماری های شایع بین بانوان است ، بانوان باید در مورد سرطان پستان آگاهی کامل داشته باشند و تا قبل از پیشرفت برای درمان سرطان سینه اقدام کنند.

سرطان انحراف رشد و تکثیر سلول های بدن از مسیر طبیعی و نرمال خود می باشد.

در حالت عادی سلول های بدن عمر محدودی دارند و زمانی که وظیفه خود را در قبال عضو مربوطه انجام می دهند از بین خواهند  رفت که این مرگ سلولی برنامه ریزی شده می باشد که مرگ آن توسط هسته سلول صادر خواهد شد.

سرطان پستان با تغییرات ژن های داخل سلول ها ایجاد می گردد. به نحوی که افزایش بی رویه سلول ها با برهم خوردن متابولیسم عضو همراه باشد

ما در این مقاله به طور مختصر در مورد پرسش و پاسخ سرطان سینه که سوال بیشتر شما عزیزان می باشد اطلاعاتی را در اختیارتان خواهیم گذاشت.

پرسش و پاسخ سرطان سینه

 

پرسش و پاسخ سرطان سینه شامل :

علائم سرطان سینه در مراحل ابتدایی چیست ؟

به طور معمول سرطان پستان در مراحل اولیه هیچگونه نشانه ای ندارد. معمولا توده هایی در سینه خانمها در شرایط مختلف احساس می شود که اغلب مواقع وجود توده داخل سینه به معنی سرطان سینه نیست.

بیشتر این توده ها ناشی از تغییرات هورمونی درنوجوانان و بافت آسیب دیده چربی در بانوان، غیر سرطانی یا خوش خیم هستند.

دلایل ایجاد توده های پستان چیست ؟

عفونت بافت سینه در دوران شیر دهی ، وجود تومورهای خوش خیم یا فیبروآدنوم سینه ، وجود بیماری فیبروکیستیک سینه یا سینه های توده دار یا نکروز بافت چربی سینه و تشکیل توده های جدید و بدون درد از معمولترین نشانه و علائم سرطان سینه است.

علائم سرطان سینه در مراحل پیشرفته چیست ؟

تغییر سایز یا شکل سینه در فرد ، ترشح مایعی از نوک سینه که شیر نباشد ، پوست سینه دچار افتادگی چروکیدگی یا جوش شود

بافت نوک سینه یا هاله اطراف نوک سینه تغییر رنگ داشته باشد و ایجاد برآمدگی یا ضخیم شدن پوست سینه یا زیر بغل  و تغییر شکل نوک بینی ، وجود توده های تازه که تا بعد از سیکل ماهیانه بعدی از بین نرود.

روش های تشخیص سرطان پستان چیست ؟

خودآزمایی پستان توسط خود فرد : بهترین زمان معاینه 2 الی 3 روز بعد از قطع خونریزی ماهیانه با لمس کردن بافت سینه انجام می باشد.

معاینه پستان توسط پزشک : از سن 12 سالگی توصیه می گردد و باید طی فواصل زمانی 6 الی 12 ماه انجام گیرد.

ماموگرافی : عکس برداری از بافت سینه به طور معمول در سنین 35 الی 39 سالگی بوسیله اشعه ایکس انجام می گیرد.

پرسش و پاسخ سرطان سینه 2

 

لنف ادم چیست ؟

لنف ادم تورمی است که بر اثر جمع شدن مایعی که سرشار از پروتئین است در ناحیه ای از بدن ایجاد می شود، لنف ادم ممکن است به صورت اولیه ایجاد شود و بعد از درمان سرطان سینه به وجود آمده باشد.

لنف ادم یک توده بدخیم پستان است و موجب درد و عفونت های مکرر و سنگینی عضو درگیر می شود.

به صورت طبیعی لنف داخل عروق لنفی حرکت می کند و وارد جریان خون می گردد، اگر عروق لنفی یا غدد لنفی که در مسیر عروق قرار دارند دچار آسیب شوند حرکت لنف ها مختل خواهد شد و مایع در عضو جمع خواهد شد.

افرادی که دچار سرطان سینه هستند مسیرهای لنفی در اثر عفونت و وجود عفونت یا روش های درمانی دچار آسیب خواهد شد.

به عنوان مثال می توان گفت که برداشتن غدد لنفاوی زیر بغل و انجام رادیوتراپی برای درمان سرطان سینه باعث مسدود شدن عروق لنفی یا مختل کردن حرکت لنف ها خواهد شد.

آيا سرطان سينه درمان دارد؟

بله شانس ادامه زندگی امروزه بسیار بالاست و افرادی که در مراحل اولیه برای درمان درمان سرطان سينه اقدام می کنند شانس بهبودی کاملشان بسیار بالاست.

اما به طور کلی سرطان سینه امروزه با روش های مختلف درمانی قابل کنترل شدن هست.

چنانچه با مشاهده علائم سرطان سينه در زنان سریعا اقدام نمایید هم درمان کمتری لازم خواهد بود هم بر طول عمر فرد افزوده خواهد شد.

زمانی که تحت درمان هستم میتوانم فعالیتی داشته باشم ؟

ممکن است که این نگرانی را داشته باشید که زمانی که تحت درمان هستید می توانم فعالیتی داشته باشم باید گفت که خانم هایی که تحت درمان سرطان پستان هستند قادر به انجام فعالیت های عادی و روزمره خود خواهند بود.

باید خود را عضوی از تیم درمان به شمار آوریم و درمان را بوسیله خود کامل بدانید و قبل از شروع درمان توسط جراح سرطان سینه لیستی از سوالاتی که دارید را تهیه نمایید و با پزشک در میان بگذارید.

نتیجه درمان سرطان سینه چیست ؟

همه چیز از خود فرد شروع می شود و باید فرد دارای روحیه بالایی باشد و طی درمان با جراح سینه خود همکاری نماید و جراح سینه بهترین نوع درمان را به توجه به نوع سرطان سینه برای فرد انتخاب می کند.

اقداماتی که باید قبل و بعد از درمان سرطان سینه انجام دهید توسط تیم درمان بیان خواهد شد و فرد باید برای رسیدن به نتایج مطلوب باید آن ها را رعایت نماید.

سن ابتلا به سرطان سینه چیست ؟

دقیق ترین سن سرطان سینه مشخص نمی باشد و سرطان سینه در هر سنی ممکن است رخ دهد، به طور معمول سن مبتلا به سرطان سينه در بانوان بالای 40 سال اتفاق می افتد اما زنان جوان تر هم ممکن است زودتر مبتلا شوند.

باید متذکر شد به این دلیل که سن سرطان سینه مشخص نیست بهتر است خانم ها از 25 سالگی به طور مرتب مورد معاینه قرار گیرند چرا که سن سرطان در ایران کاهش یافته است.

 

BCPI درمان قطعی سرطان ( سرطان سینه )

درباره نویسنده

BCPI
درمان قطعی سرطان ( سرطان سینه )

پاسخ

1 × دو =